George Maas

Keynote - Hospitality Group

George is al bijna 20 jaar werkzaam als adviseur facility management. Hij is zeer actief in tal van FM-netwerken, spreekt veelvuldig op congressen en publiceert regelmatig. Zijn laatste boek heeft de titel ‘Facility Management, Over organiseren en maatwerk binnen een veranderende context.’ Deze titel zegt alles over zijn kijk op facility management; omdat de wereld om ons heen verandert worden facilitaire organisaties gedwongen mee te veranderen. Zijn specifieke expertise ligt op het gebied van strategic sourcing; Uitbesteden of zelf doen, hoe moeten (facilitaire) organisaties hun supply chain organiseren, hoe kun je de samenwerking met externe dienstverleners vormgeven en hoe richt je de optimale regieorganisatie in? George is managing partner bij Hospitality Group.

Bob de Wit

Keynote - Nyenrode

Prof. dr. Bob de Wit is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit en honorary professor aan de Maastricht School of Management. Voorheen heeft hij twaalf jaar strategisch management gedoceerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij ook is gepromoveerd. 

Hij is oprichter en directeur van De Wit & Meyer Strategy Works, gespecialiseerd in strategieontwikkeling, onderzoek en consulting.

Frans Slingerland

Praktijkcase - Royal Flora Holland

Frans is verantwoordelijk voor de Real Estate en de Facility Management organisatie van Royal FloraHolland. Hij geeft leiding aan 250 fte verdeeld over drie grote locaties in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg (2,2 mln m2 ruimte zowel operatie als kantoren).

Frans is een innovatieve, ondernemende en toekomstgerichte senior executive die houdt van verandering. Hij weet snel een vertrouwde omgeving te creëren, waarin mensen tot bloei kunnen komen. Hij is pragmatisch in zijn aanpak en flexibel in zijn managementstijl.

Voorheen was hij werkzaam bij UWV als Directeur Facilitair Bedrijf& Inkoop en Programma Directeur CIZ.

Sander Jansen

Keynote Beleving & Gastvrijheid

Sander Jansen is een coach/trainer met echte passie voor gastvrijheid. Na zijn studie aan de middelbare Hotelschool heeft hij de hogere Hotelschool afgerond. Sander is ondernemer in hart en nieren; als eigenaar heeft hij enkele jaren aan het hoofd gestaan van een restaurantconcept met meer dan 140 werknemers. Daarnaast was hij bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland voor de regio Haarlem. In zijn loopbaan bij Hospitality Group heeft Sander diverse projecten begeleid, van het ontwerpen en inrichten van een nieuwe espressobar bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam tot het implementeren van een gastvrijheidconcept bij het UMCG in Groningen

 

Desiree Dongelmans

Praktijkcase - Eneco

Manager Facilities bij Eneco

Marcel Noordhuis

Keynote - Breman Woningbeheer Zuid, verbonden aan o.a. High Potential Platform Ketensamenwerking Nyenrode

Dr. ing. Marcel Noordhuis is, na een carriere bij PwC, Accenture, Deloitte en Rijnconsult, momenteel werkzaam als directeur bedrijfsoptimalisatie & ketensamenwerking bij Breman Woningbeheer Zuid. In de afgelopen tien jaar heeft hij uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de waarde van ketensamenwerking in de woningbouw en is op dat thema in 2015 aan Nyenrode Business Universiteit gepromoveerd tot doctor. Mede door zijn onderzoek is ‘ketensamenwerking’ in de Nederlandse bouwsector verder op de kaart gezet. 
 
Daarnaast is Noordhuis verbonden aan Nyenrode door het Executive Platform Ketensamenwerking en het High Potential Platform Ketensamenwerking dat hij op Nyenrode heeft opgericht en in samenwerking met Nyenrode vorm geeft

Rogier Verbeek

Praktijkcase - Flexim

CEO Benelux bij Flexim

Feike Bergsma

Keynote - Saxion

Feike Bergsma is verschillende jaren actief binnen het facilitaire werkveld. Vanuit een technisch bedrijfskundige achtergrond raakt hij als facility manager al vroeg betrokken bij de kantoorinnovatie en het opzetten, ontwikkelen en fuseren van facilitaire organisaties. Na een periode als adviseur en interimmanager werkt hij nu als hoofddocent/onderzoeker bij de Hospitality Business School van Saxion aan het zichtbaar en meetbaar maken van de toegevoegde waarde van FM. Vanuit deze rol begeleidt hij toegepast onderzoek en verzorgt hij tevens Masterclasses en workshops voor diverse FM-organisaties.

Doranne Gerritse

Consultant sourcing, regie & performance bij Hospitality Group

Doranne is consultant sourcing, regie & performance bij Hospitality Group. ‘De toegevoegde waarde van Facility Management’ is haar specialisatie. Niet alleen tijdens haar studie, maar nog steeds brengt zij dit thema met diverse onderzoeken inhoudelijk verder.

Als consultant bij Hospitality Group werkt Doranne aan organisatievraagstukken op facilitair gebied in diverse sectoren. Ze adviseert over sourcing en de inrichting en besturing van facilitaire (regie)organisaties. Enthousiasme, liefde voor het vak en de drive te verdiepen, zijn haar grootste wapens.

.

Ernst-Willem van Drumpt

Praktijkcase - Alliander

Ernst-Willem van Drumpt werkt sinds 2006 in het Facilitaire werkveld. Na het afronden van zijn Master FM heeft hij ervaring opgedaan als consultant bij verschillende organisaties. Daarna heeft hij de keuze gemaakt om aan de slag te gaan binnen de energiebranche, altijd binnen facilitaire functies. Na zijn vertrek bij Eneco, waar hij tussen 2010 en 2013 in de functie van Hoofd Huisvesting verantwoordelijk was voor de inrichting van facilitaire diensten voor het hoofdkantoor, is hij bij Alliander betrokken geweest bij de doorontwikkeling van de Facilitaire Regieorganisatie. Na vijf jaar binnen verschillende managementrollen actief geweest te zijn binnen Alliander Facilities, is Ernst-Willem vanaf 1 januari verantwoordelijk voor de facilitaire organisatie van Alliander. Hij deelt zijn ervaringen graag, maar in de wetenschap dat een Regiemodel voor elke organisatie anders is. Zijn motto: “Life isn't about waiting for the storm to pass...It's about learning to dance in the rain.”

Wim Pullen

Keynote - Center for People and Buildings 

Wim Pullen is directeur Center for People and Buildings, kenniscentrum gericht op de relatie tussen mens, werk en werkomgeving.

Jeroen Heunen

Praktijkcase - PwC

Corporate real estate professional bij PwC met meer dan 15 jaar real estate ervaring bij veelal grotere ondernemingen (DTZ Zadelhoff, Connexxion, ING, PwC). Sinds juni 2018 voorzitter Creme Nederland. Hij werkt vaak in omgevingen waar behoefte is aan verandering en huisvesting, assets of FM-organisaties meer in lijn moeten worden gebracht met de bedrijfsdoelstellingen. Uitgebreide praktijk ervaring met strategieontwikkeling, Het Nieuwe Werken, verduurzamen van huisvesting en operationeel vastgoedmanagement.