Sprekers

George Maas

George Maas

George is al bijna 20 jaar werkzaam als adviseur facility management. Hij is zeer actief in tal van FM-netwerken, spreekt veelvuldig op congressen en publiceert regelmatig. Zijn laatste boek heeft de titel ‘Facility Management, Over organiseren en maatwerk binnen een veranderende context.’ Deze titel zegt alles over zijn kijk op facility management; omdat de wereld om ons heen verandert worden facilitaire organisaties gedwongen mee te veranderen. Zijn specifieke expertise ligt op het gebied van strategic sourcing; Uitbesteden of zelf doen, hoe moeten (facilitaire) organisaties hun supply chain organiseren, hoe kun je de samenwerking met externe dienstverleners vormgeven en hoe richt je de optimale regieorganisatie in? George is managing partner bij Hospitality Group en werkte voorheen als partner voor Twynstra Gudde.

Sessies

 
Prof.dr. Jack van der Veen

Prof.dr. Jack van der Veen

Prof.dr. Jack van der Veen is als hoogleraar verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en houder van de EVO leerstoel Supply Chain Management. In zijn onderwijs- en onderzoeksactiviteiten staan implementatie- en transformatievraagstukken bij lean, ketensamenwerking en co-makership centraal. Hij is voorzitter van de vLm (vereniging logistiek management). Ook begeleidt hij diverse initiatieven op het gebied van ketensamenwerking bij huizenbouw en -renovatie.

Sessies

 
Wilfred Verkaaik

Wilfred Verkaaik

Sinds 2000 actief binnen facility management van de Volksbank. (en haar rechtsvoorgangers) en sinds begin 2015 als Directeur Facilitair Bedrijf & Inkoop. In deze functie is hij verantwoordelijk voor huisvesting, soft service (incl. document management) en de centrale inkoop van producten en diensten. In de afgelopen jaren onder andere actief geweest in het vertalen van strategische veranderingen van het bedrijf naar passende facilitaire oplossingen en doelstellingen. Per 1 januari 2017 is hij directeur Facilitair Bedrijf & Inkoop bij de Volksbank.

Sessies

 
Feike Bergsma

Feike Bergsma

Feike Bergsma is verschillende jaren actief binnen het facilitaire werkveld. Vanuit een technisch bedrijfskundige achtergrond raakt hij als facility manager al vroeg betrokken bij de kantoorinnovatie en het opzetten, ontwikkelen en fuseren van facilitaire organisaties. Na een periode als adviseur en interimmanager werkt hij nu als hoofddocent/onderzoeker bij de Hospitality Business School van Saxion aan het zichtbaar en meetbaar maken van de toegevoegde waarde van FM. Vanuit deze rol begeleidt hij toegepast onderzoek en verzorgt hij tevens Masterclasses en workshops voor diverse FM-organisaties.

Sessies

 
Sander Jansen

Sander Jansen

Sander Jansen is een coach/trainer met echte passie voor gastvrijheid. Sander is ondernemer in hart en nieren; als eigenaar heeft hij enkele jaren aan het hoofd gestaan van een restaurantconcept met meer dan 140 werknemers. Bij Hospitality Group heeft Sander diverse projecten begeleid: van het ontwerpen en inrichten van een nieuwe espressobar bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam tot het implementeren van een gastvrijheidconcept bij het UMCG in Groningen.

Sessies

 
Rita Kostwinder

Rita Kostwinder

Rita Kostwinder is sinds 1 juni 2014 algemeen directeur van Yask. Kostwinder heeft een brede managementervaring binnen de zakelijke dienstverlening. De afgelopen zeven jaar was zij algemeen directeur van Technicum (USG People). Rita heeft een hoog energie niveau, houdt van mensen en ze is voorstander om 'hapiness op het werk' als strategisch instrument in te zetten. Haar motto: 'wie goed doet, die goed ontmoet' gecombineerd met 'erger je niet, verwonder je!'

Sessies

 
Rogier Verbeek

Rogier Verbeek

Directeur Facilicom Facility Solutions

Sessies

 
Esther Borsboom

Esther Borsboom

Esther Borsboom, Workplace Service Delivery Manager Benelux bij Unilever. Ze is al jarenlang actief binnen het facilitaire werkveld waaronder vele jaren als facilitair manager. In haar huidige functie is zij verantwoordelijk voor alle Workplace Services binnen de Benelux. Een belangrijke taak van de afgelopen periode was de transitie van Unilever naar één strategische partner voor alle locaties van Unilever in de Benelux.

Sessies

 
Ernst-Willem van Drumpt

Ernst-Willem van Drumpt

Ernst-Willem van Drumpt werkt sinds 2006 in het Facilitaire werkveld. Na het afronden van zijn Master FM heeft hij ervaring opgedaan als consultant bij verschillende organisaties. Daarna heeft hij de keuze gemaakt om aan de slag te gaan binnen de energiebranche, altijd binnen facilitaire functies. Na zijn vertrek bij Eneco, waar hij tussen 2010 en 2013 in de functie van Hoofd Huisvesting verantwoordelijk was voor de inrichting van facilitaire diensten voor het hoofdkantoor, is hij bij Alliander betrokken geweest bij de doorontwikkeling van de Facilitaire Regieorganisatie. Na vijf jaar binnen verschillende managementrollen actief geweest te zijn binnen Alliander Facilities, is Ernst-Willem vanaf 1 januari verantwoordelijk voor Business Alignment binnen de facilitaire organisatie van Alliander. Hij deelt zijn ervaringen graag, maar in de wetenschap dat een Regiemodel voor elke organisatie anders is. Zijn motto: “Life isn't about waiting for the storm to pass...It's about learning to dance in the rain.”

Sessies

 
Jeroen Heunen

Jeroen Heunen

Corporate real estate professional bij met meer dan 15 jaar real estate ervaring bij veelal grotere ondernemingen (DTZ Zadelhoff, Connexxion, ING, PwC). Ik werk vaak in omgevingen waar behoefte is aan verandering en huisvesting, assets of FM-organisaties meer in lijn moeten worden gebracht met de bedrijfsdoelstellingen. Uitgebreide praktijk ervaring met strategieontwikkeling, Het Nieuwe Werken, verduurzamen van huisvesting en operationeel vastgoedmanagement.

Sessies

 
Wim Pullen

Wim Pullen

Wim Pullen is directeur Center for People and Buildings, kenniscentrum gericht op de relatie tussen mens, werk en werkomgeving.

Sessies

 
Desiree Dongelmans

Desiree Dongelmans

Manager Facilities bij Eneco

Sessies

 

De Masterclass is ontwikkeld voor:

  • Directeuren/managers Facilitair bedrijf
  • Accountmanagers FM
  • Contractmanagers
  • Adviseurs facility management
  • Managers inkoop
  • Servicemanagers
  • Managers bij facilitair dienstverleners

Bekijk het uitgebreide programma

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.